Entry no.: 503

4 Jul 2007, 5:38 PM

Romanian Logo-ul JO 2012

Raspunsuri la intrebari pe tema identitatii Jocurilor Olimpice din 2012.

Aparut in IQads la 4 Iulie 2007.


IQads Ce crezi despre logo-ul JO 2012, cum e realizat, daca-si merita banii, daca avantajeaza sau dezavantajeaza brandul, ce imbunatiri ai vedea?

Kit Sunt siderat de raspunsul comunitatii de design — comunitate pentru care argumentul estetic a devenit criteriul unidimensional de judecata a unui program de branding — ignorand cu incapatanare inovatia in pozitionare, efortul incredibil de a re-racorda Olimpiada la audienta tanara si curajul de a construi un brand capabil sa transfere equity inapoi spre brandul Londra.

Wolff Olins reuseste din nou sa gandeasca inafara retetelor, socand o factiune a comunitatii profesionale desprinsa de viata reala, risk-averse si cantonata in normele estetice ale secolului trecut. Noul brand insufla o noua viata intr-un brand mumificat si exclusivist pana la nisare. Avem pentru prima data pentru Jocurile Olimpice un brand popular, cu sare si piper, interactiv, coborat de pe soclu in mijlocul comunitatilor si a suporterilor.

Fara ca cineva sa fi asistat la toate discutiile clientului cu consultantul sau, fara a avea o solida cunoastere a problemelor pe care compania Wolff Olins a fost mandatata sa le rezolve — e aberant a gandi "imbunatiri". A propune imbunatatiri presupune o intelegere mai in detaliu a problemei decat cea a consultantului si competente superioare acestuia in strategie si design, lucru greu de imaginat.

Articol de Andrei Hategan.


Cristian "Kit" Paul este partener fondator al companiei Brandient, cu experienta de designer si art director in pietele din Romania si Singapore. Este specializat in designul identitatii de brand, iar lucrarile adunate in portofoliul sau (Domo, Flanco, Fulga, Zuzu s.a.) au castigat atat premii la competiile internationale in domeniu cat apreciarea zilnica a consumatorului roman.