Entry no.: 507

11 Mar 2008, 12:13 PM

Romanian Dacia logo redesign

Rapuns la intrebari puse de Cotidianul despre schimbarea logo-ului Dacia.

Opinie aparuta in "Cotidianul": la 11 Martie 2008.


Desi nu a trecut foarte mult timp de la ultima schimbare, noul logo Dacia vine sa rezolve o parte din problemele brandului iar, pe de alta parte, sa profite de oportunitatile pe care business-ul le are.

Problemele pe care le rezolva tin de o nepotrivire a limbajului grafic al vechii identitati cu un target care se doreste mai tanar, mai activ si mai putin masculin. Pentru aceasta, atat familia de forme a noului semn cat si litera wordmark-ului sunt mai rotunjite iar compozitia mai simpla, detali care il fac mai putin rigid si agresiv — ca atare mai accesibil unui target tanar din care nu lipsesc femeile.

Oportunitatile tin de uriasa piata de desfacere pe care Dacia vinde la aceasta ora unde vechiul logo, cu un aspect heraldic si greu de descifrat pentru cei carora brandul le e strain. Pentru a profita mai bine de acesta oportunitate globala, noul simbol este mai “international”, simplu si accesibil.

O alta oportunitate tine de lumina reflectoarelor adusa de lansarea Sandero, un produs bine desenat, modern, care bifeaza toate cerintele publicului de care vorbeam mai sus, produs cu care Dacia intra intr-o noua etapa. Etapa pe care speram ca noul logo sa o serveasca cu succes.

Articol de Alina Stanciu.


Cristian "Kit" Paul este partener fondator al companiei Brandient, cu experienta de designer si art director in pietele din Romania si Singapore. Este specializat in designul identitatii de brand, iar lucrarile adunate in portofoliul sau (Domo, Flanco, Fulga, Zuzu s.a.) au castigat atat premii la competiile internationale in domeniu cat apreciarea zilnica a consumatorului roman.